Terugblikken en vooruitkijken

Onze allerbeste wensen voor 2021!

We hebben een vreemd jaar achter de rug, maar kijken optimistisch naar de toekomst. Het is nog even volhouden, maar dat zal wel lukken. 
Omdat het dit jaar niet mogelijk is om onze traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst te houden, willen we toch even terugkijken naar 2020.

Wat is er zoal gebeurd in dit afgelopen jaar? 
In januari zijn we gestart met een goed bezochte (meer dan 50 Goeie Buren), zeer geanimeerde Nieuwjaarsbijeenkomst. Er was veel onderlinge uitwisseling en er waren diverse lekkere hapjes, door verschillende mensen ingebracht.  

Aantallen Goeie Buren 
Het totale aantal Goeie Buren is min of meer stabiel gebleven. Op het eind van het jaar hadden wij 105 aanmeldingen.  

Hulpvragen 
In 2020 zijn er 24 hulpvragen bij ons binnengekomen, die we hebben kunnen afhandelen. Het zijn over het algemeen korte vragen, maar er zijn ook altijd wat vragen die doorlopen of met enige regelmaat terugkeren. Zo zijn er paar groepjes die vervoer verzorgen, er zijn een paar Goeie Buren die met enige regelmaat bij iemand op bezoek gaan en/of boodschappen doen. Ook blijkt dat door elkaar met enige regelmaat te ontmoeten mensen makkelijker uit zichzelf een beroep op elkaar doen. Activiteiten om elkaar regelmatig te ontmoeten krijgen dan ook zeker de aandacht. Maar al met al kun je stellen dat we niet overvraagd worden. Van andere wijken kregen wij ook dit soort geluiden. De indruk bestaat, dat nu veel mensen thuis werken er in de directe omgeving makkelijker hulp geboden wordt, ook familie lijkt meer beschikbaar dan vóór de Coronatijd.  

De Ontmoetingstafel 
De Ontmoetingstafel op vrijdagochtend is steeds doorgegaan. Toen de horeca moest sluiten konden we terecht op Muurhuizen 38, waar we nu ook weer zitten met dank aan Tineke Wuts. Al is het aantal bezoekers beperkt, het is toch leuk dat we elkaar kunnen blijven ontmoeten.   

Activiteiten 
Er waren na de Nieuwjaarsbijeenkomst nog twee activiteiten gepland die helaas geen doorgang konden vinden vanwege corona, nl: 

  • Een bezoek aan Galerie de Ploegh, waar een Expositie was in het kader van het 75 jarig bestaan van De Ploegh;
  • Een bezoek aan de katoendrukkerij Volmolen;

Tenslotte was er nog een plan voor het organiseren van een Zomerterras, maar dat is vanwege corona bij een plan gebleven.  

Op de valreep heeft een groepje Goeie Buren de “Lichtpuntjes” geïnitieerd, een wandelroute langs verlichte ramen door de Binnenstad. Dat bleek een succes, er wordt dan ook nagedacht hoe we dit een vervolg kunnen geven. Er deden steeds meer adressen mee, tenslotte waren er 80 deelnemende huizen. Zonder Gea en Tineke was dit niet gelukt, dus veel dank hiervoor.  

Deze activiteit heeft Goeie Buren ook meer bekendheid opgeleverd, waardoor we in de afgelopen periode weer 9 nieuwe aanmeldingen kregen.  

Wat kunnen verwachten in 2021?? 
Dat blijft natuurlijk nog wel een vraagteken, maar …. 
De ontmoetingstafel op vrijdag tussen 10.30 en 12.00u gaat door. Zolang het Theatercafé de Lieve Vrouw dicht is, staat de ontmoetingstafel in Muurhuizen 38. Als de horeca weer open mag verhuizen we weer naar de Lieve Vrouw. 
In april hebben we dus een bezoek aan katoendrukkerij Volmolen gepland en later in het jaar zullen we, indien mogelijk, nog twee activiteiten plannen.  

Altijd bereikbaar voor hulp en ondersteuning
Verder zijn wij altijd bereikbaar voor hulpvragen, dit kan  
telefonisch: 06-11269470 of
via de mailinfo@goeieburen.com 

Nogmaals een heel goed 2021 met oude en nieuwe contacten en ontmoetingen!

Werkgroep Goeie Buren BBN, 12 januari 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.