Hoe zit het met aansprakelijkheid van Goeie Buren ?

Goeie Buren is een collectief van binnenstadbewoners die elkaar graag een handje helpen. We zijn dus geen bedrijf en ook geen rechtspersoon. Hoe zit het dan met de aansprakelijkheid als er een ‘burenklus’ wordt uitgevoerd ?  Jenna en Sylvia zochten het uit en inmiddels hanteren we de volgende verklaring m.b.t. verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid. 

Algemeen

Goeie Buren (GB) is geen stichting, vereniging of andere rechtsvorm. 

Goeie Buren is burenhulp waarbij – mocht er onverhoopt schade ontstaan bij het klaren van een klus of dienst – sprake is van eigen risico voor zowel degene die de hulp inroept (vrager) als degene die bereid is de klus te doen (aanbieder).  

GB is op geen enkele wijze aansprakelijk voor directe of indirecte schade ontstaan door of verband houdend met een te verrichten klus of dienst.

Handelwijze

Bij een eventuele schade/calamiteit moet er, indien nodig, een beroep gedaan worden op de eigen WA (Wettelijk Aansprakelijkheidverzekering) van vrager dan wel aanbieder. GB zal de hulpvrager er op wijzen dat de verantwoordelijkheid in de eerste plaats bij de vrager ligt, mocht er iets verkeerd gaan.

Bij grote en meer specifieke klussen is er een lijst van zzp-ers voorhanden die  GB desgevraagd aan de hulpvrager kan overleggen. 

Amersfoort, 18 augustus 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.