Toerist in eigen binnenstad: Kunstwandeling en vaartocht

Op 5 september troffen 24 Goeie Buren elkaar op de hoek van Nieuwstraat en Muurhuizen. Daar startte de wandeling langs kunstobjecten in de binnenstad. Onze gids was Adrienne Nijenhuis die ons veel vertelde over kunst in de openbare ruimte.

Wij lopen er dagelijks langs of overheen vaak zonder te weten van wie het is en wat het betekent, of het was nooit opgevallen. Zoals de mozaïeken van Berry Dillen op de door hem ontworpen nieuwe Muurhuizen, tussen de straatstenen in de Muurhuizen “Der Zyklus” bronzen platen van Norbert Rademacher, de “Zonnewijzer” ( in de volksmond klokfontein genoemd ) van Herman Bin bij de Johanneskerk, de Pelgrimsdeur in de toren* van Eric Claus en nog veel meer…

Daarna stapten we in een boot van de Waterlijn waar naast de schipper en de gids ook Tineke en Sylvia aan boord kwamen met een koelbox en een boodschappenmand vol heerlijkheden.  Zo werd het een aangename tocht met veel informatie en tijd om elkaar te ontmoeten en nader kennis te maken.

Het was weer een geslaagd initiatief! We sloten af met een applausje voor Tineke en Sylvia die als Goeie Buren de organisatie deze keer voor hun rekening hadden genomen. Dank ook aan Adrienne, schipper en gids van de Waterlijn.

Wij kijken alweer uit naar de volgende ontmoeting in het nieuwe jaar op 13 januari. Plaats en tijd worden nader bekend gemaakt. Beter een goeie buur dan een verre vriend… 

*De herinneringslantaarn boven in de toren brandt voor de overleden die in het register staan van www.herinneringslantaarn.nl.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.