Geslaagde kennismaking met Hofje Armen de Poth

Op 15 juni namen 25 binnenstadsbewoners deel aan de excursie naar Stichting Armen de Poth. Na afloop schoven ook een aantal bewoners van het hofje aan. Op een informele manier een welkom aan nieuwe gezichten, hernieuwde kennismaking en er werden afspraken gemaakt over (lopende) hulp van Goeie Buren.

Door Stichting Armen de Poth werden we ontvangen met koffie, thee en koekjes. Binnenvader/beheerder Jaap Bodd  heette ons welkom en hield een korte inleiding. Daarna werd een film vertoond over de geschiedenis en de huidige organisatie van Stichting Armen de Poth. Na afloop werden vragen beantwoord over de woningen, toelatingseisen, financiering en de renovatie. Het is verrassend om vast te stellen dat  Hofje Armen de Poth, als collectieve woonvorm voor ouderen met een gering inkomen, meegaat in de huidige ontwikkelingen. De woningen worden stuk voor stuk gerenoveerd en voorzien van moderne gemakken.

Daarna leidde Jaap Bodd ons rond langs de historische broodoven in het hoofdgebouw, de prachtige kapel en liet een z.g. toonhuisje zien in historische staat.

Tijdens het afsluitende “hapje & drankje”  trad het nieuw gevormde koor “De hofdames” voor ons op met vrolijke liederen. Daarbij werd enthousiast meegezongen. Ook het zonnige weer droeg bij aan een geslaagde ontmoeting.

Goeie Buren dankt Stichting Armen de Poth voor de ontvangst. We zijn weer wat wijzer geworden over een pareltje in onze  historische binnenstad.

Voor meer informatie: www. armendepoth.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.