Activiteiten voor senioren in de Amersfoortse binnenstad

 

ballonvaart-boven-amersfoort

Het Goeie Buren netwerk is er voor iedereen in de binnenstad, van jong tot oud, van bewoner tot ondernemer. Deze keer willen we een aantal activiteiten ‘uitlichten’ waarbij oudere binnenstadbewoners elkaar kunnen ontmoeten en leren kennen. 

Uiteraard is iedereen ook welkom aan onze wekelijkse ontmoetingstafel in het Lieve Vrouwe Theatercafé, iedere vrijdag van 10.30 tot 12.00 uur.

Koffietafel

Sinds een kleine 10 jaar is er op iedere derde dinsdagochtend van de maand een koffietafel. Aan deze ‘tafel’ kunnen senioren uit de binnenstad elkaar ontmoeten en nader met elkaar kennismaken. De koffietafel vindt plaats van half elf tot twaalf uur.
Gemiddeld zijn we er met zo’n 15 a 20 bezoekers.
Samen zijn, elkaar leren kennen is het hoofddoel van deze koffietafel. Initiatieven  voor het organiseren van (spontane) activiteiten worden op prijs gesteld. Maar niets hoeft.
Met ingang van september vindt de maandelijkse koffietafel plaats in het Stadscafé, Lieve Vrouwekerkhof 3.  Het tijdstip blijft ongewijzigd namelijk van 10.30 tot 12.00 uur
De volgende koffietafel is dinsdag 19 december, u kunt binnenlopen zonder aanmelding. Inlichtingen bij Jan Smeekens, mail naar a.j.smeekens@ziggo.nl.

Buurtkamer & Buurtdiner

Sinds afgelopen voorjaar is Het Seminarie begonnen met twee activiteiten voor senioren:

Voor oudere binnenstadbewoners met een klein netwerk, mensen met lichte geheugenproblemen en voor mensen met een beperkte mobiliteit is er iedere donderdagmiddag plek in De Buurtkamer in het Seminarie. Er is een programma voor ‘ieder wat wils’ maar bezoekers kunnen ook gewoon een kaartje leggen of een spelletje doen. Het adres van Het Seminarie is Muurhuizen 102 (ingang achter Het Kruidvat).

Aansluitend is er een warme maaltijd mogelijk, het Buurtdiner kost € 7,50 p.p. en consumpties (fris/bier/wijn) kosten €1,50/glas. Ook senioren die ’s middags niet aanwezig zijn geweest kunnen op donderdagavond een hapje mee-eten, SVP uiterlijk 48 uur van te voren aanmelden door te mailen naar kantoor@hetseminarie.nl.

Voor meer informatie, zie de website van Het Seminarie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.