Lichtpuntjes: een slinger van licht door een stralende binnenstad

“Beleef de winter tijdens een wandeling langs sfeervol ingerichte ramen en verlichte vensters in de binnenstad.”

Doe jij mee als lichtpuntje ?

We gaan er weer voor dit jaar ! Doe je ook mee als lichtpuntje ? Na het grote succes van vorig jaar organiseert het burennetwerk Goeie Buren ook dit jaar weer een bijzondere wandelroute: een slinger van licht door een stralende binnenstad. Om in de kerstperiode je dagelijkse avondwandeling nog plezieriger te maken, of om buurtgenoten onderweg te ontmoeten, willen we graag het succes van vorig jaar herhalen. Het is een actie “vóór buren dóór buren” en we hopen dat zo veel mogelijk buurtgenoten zullen deelnemen !


Meer foto’s van deelnemers 2020 >>>

Hoe kan je meedoen met jouw raam?

Je hoeft niet heel kunstzinnig te zijn om mee te doen: stel je raam aan de straatzijde voor als een grote wenskaart of kijkkast en ga creatief aan de slag met objecten, foto’s of gedichten. Laat je (klein) kinderen een bijdrage leveren of werk samen met je buren. Met of zonder tekst, kerstgerelateerd of niet… ieder kiest z’n eigen invulling.

De vensters hebben wel één overeenkomst: het zijn lichtpuntjes in de stad, dus zorg dat je raam goed verlicht is in de avonduren. Mocht je een paar dagen weg zijn, dat is geen enkel probleem !

De route loopt langs de Muurhuizen; Kleine en Grote Spui; Breestraat; Havik (beide zijden) Lange Gracht, Korte Gracht (beide zijden), Scherbierstraat, Valkestraat en Achter de Heilige Geest.
Alle deelnemende huizen ontvangen een herkenbaar ‘raam-kaartje’ met QR code die je in je venster kunt plaatsen en elk huis wordt aangeduid met een ‘marker’ op de (wandel) routekaart. Als je je venster gereed hebt, dan zien we graag een foto in de Lichtpuntjesgalerij.


Aanmelden

Je kunt je aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Je gegevens worden uitsluitend voor de actie vastgelegd, je deelname is anoniem en we vermelden alleen je straatnaam en huisnummer.

De actie start na de ‘zonnewende’ op 22 december en eindigt op 6 januari 2022. Je kunt je raam uiteraard al eerder inrichten en de foto kan worden ingestuurd zodra je je venster gereed hebt. De ramen zijn de hele periode te bezichtigen. Tussen 16.00 -22.00 uur vragen/verwachten wij van de deelnemers dat de verlichting zeker aan is.

Ja, ik/wij doen graag mee als lichtpuntje:

Publiceer je foto

Je richt je venster uiteraard al eerder in, maak een foto en zet die (zo snel mogelijk) in de fotogalerij. Zo kan ook de digitale bezoeker vanaf de start de route volgen. Hiervoor gebruik je onderstaande gele knop:

NB: We houden je per mail op de hoogte van de actie en we hopen dit jaar een coronaproof ‘aftrap’ te kunnen organiseren op 22 december. Wordt vervolgd !

Heb je nog vragen ?

Mail dan naar lichtpuntjes@goeieburen.com en één van de organiserende buren neemt contact met je op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.