Gezocht: Goeie Buren voor telefoonkring in de binnenstad

Eén van onze Goeie Buren, Martin van Huijstee, heeft het idee gelanceerd om een telefoonkring te starten voor alleenwonende ouderen in de binnenstad. Lees hier hoe het werkt en welke mensen Martin zoekt voor dit initiatief.

Alleenwonenden, vooral de ouderen onder hen, zijn soms een beetje angstig. Want een paar keer per jaar lees je in de krant dat er ‘weer een oudje dood in huis werd gevonden’. Die ligt er dan al weken, maanden soms. Laatst werd er iemand gevonden die zo al jaren dood in eigen huis lag.

Deelnemen aan een telefoonkring kan dergelijke naast verminderen. Elke dag, rond een afgesproken tijd, worden ze door een Goeie Buur opgebeld. Even een kort gesprekje – is alles goed vandaag? Degene die zojuist werd opgebeld, belt de volgende in het kringetje.> Niet te veel, een stuk of zes. En liefst bij elkaar in de omgeving wonend.

Dus A belt B

⇒ B belt C

⇒ C belt D

⇒ D belt E

⇒ E belt F

⇒ als laatste belt F met A

Wie al weet dat hij/zij de volgende dag of periode niet thuis zal zijn, meldt dat de dag ervoor. Dan kan de ‘kortsluiting’ worden gemaakt dat B die periode met D belt, in plaats van met C.

Alle deelnemers aan de telefoonkring dienen een lijstje te hebben met de namen en adressen van de anderen. En, zo mogelijk, van elke deelnemer de naam en het adres van een familielid dat in noodgevallen kan worden gewaarschuwd.

Eén van de deelnemers aan zo’n telefoonkring beheert ook extra huissleutels van de anderen. dat in geval van nood de woning kan worden betreden.

Zelfstandig wonende senioren

Dus nu zijn we, samen met Martin van Huijstee, op zoek naar ouderen die graag zouden willen deelnemen aan een telefoonkring van Goeie Buren! Mocht je alleenstaande senioren kennen in de binnenstad, mail deze nieuwsbrief dan door of loop even langs bij hem/haar met deze oproep !

Coördinator voor de startfase

Voor het opzetten en opstarten van de telefoonkring(en) zijn we op zoek naar een coördinator. Dus vind je het leuk om te organiseren en mensen te mobiliseren? Meld je dan aan voor deze ‘korte klus’; als de telefoonkringen eenmaal zijn opgezet en lopen, dan vergt het relatief weinig tijd meer.

Interesse?? Geef hieronder aan of je mee wilt doen als coördinator of als deelnemer: