Bezoek aan de Fototentoonstelling “Conny Kiest”

Op 31 oktober waren de “goede buren” te gast bij het Archief Eemland op de derde etage van het Eemhuis. We bezochten hier de fototentoonstelling van Conny Meslier, waarbij zij zelf een toelichting op haar foto’s gaf. Conny vertelde over haar foto’s van Amersfoort die zij vaak in opdracht van de gemeente Amersfoort of van woningbouwvereniging de Alliantie maakte. Er hingen foto’s van “het Sasje” en Vathorst voordat er gebouwd werd,  Er worden honderden foto’s van haar in het archief bewaard, waarvan wij nu een selectie te zien kregen die een mooi tijdsbeeld gaven van de laatste decennia van de vorige eeuw.

Van recentere datum waren haar prachtige kleurenfoto’s waarin ze het ouder worden in foto’s weergaf door bijvoorbeeld het proces van het  verrimpelen van groente of fruit te fotograferen.

Interessant was dat we ook nog van twee medewerkers van het Archief uitleg kregen over wat er in het Archief Eemland te vinden is. Veel foto’s en kaarten van Amersfoort zijn vrij toegankelijk via de website van het archief. Voorbeeld van wat er zo al bewaard wordt was het proces verbaal van een overval door het verzet op het bevolkingsregister in Soest. Dit sprak zeker tot onze verbeelding. Behalve beeldmateriaal wordt er ook auditief materiaal bewaard, in het zogeheten “Oral History” archief.  Zo was het fragment van een Amersfoorter die geëvacueerd moest worden in de eerste oorlogsdagen boeiend om te horen. 

We kregen nog een kijkje in het depot waar 6km aan materiaal ligt opgeslagen.

Al met al een interessante en leuke middag met onze buren van de binnenstad, die gezellig werd afgesloten bij het Kade café.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.