Om een goeie buur te zijn, is er echt niet veel nodig

Na ruim twee maanden begint de loop er op vrijdagmorgen in De Lieve Vrouw in te komen!
De “matchmakers van dienst” hebben leuke contacten met Goeie Buren die hun vraag of aanbod komen bespreken. Ook verwerken zij het vraag en aanbod dat via de website is binnengekomen.

De nieuwe Goeie Buren die zich melden zijn vaak creatiever in hun vraag en aanbod dan de voorbeelden in het aanmeldingsformulier. Bovendien blijkt het relatief eenvoudig om elkaar van dienst te kunnen zijn.

Voorbeelden van geslaagde matches

♦ Als de NS je in de steek laat heb je als vader/moeder een probleem wanneer je kind op je staat te wachten bij de kinderopvang. Voor een moeder is lijstje gemaakt van Goeie Buren die ze kan bellen als de NS in gebreke blijft zodat het kind wordt opgehaald.

♦ Voor een jonge vrouw met vermoeidheidsproblemen wordt een groepje Goeie Buren gevormd die ze kan bellen om een broodje te smeren of een boodschapje te doen, als ze een slechte dag heeft.

♦ De vlakschuurmachine van een Goeie Buur wordt uitgeleend aan een andere Goeie Buur in de straat

♦ Een hond die overdag veel alleen zit wordt, ook door een wisselend groepje, extra uitgelaten.

♦ Een alleenwonende man heeft huissleutels in bewaring gegeven bij Goeie Buren zodat hij niet meer voor een dichte deur staat als hij ontdekt dat hij zijn sleutel binnen heeft laten liggen.

♦ Er blijken veel praktische vragen van 50+ers bij het instellen van iPad en iPhone. Binnenkort organiseren we een ontmoeting tussen vragers en een ‘whizzkid’, die alle vragen gaat beantwoorden.

♦ Er zijn Goeie Buren die een aanbod hebben voor vertalen van Spaans, Engels, koken, voorlezen, ontwerpen en juridisch- of technische advies en er zijn diverse mensen die een oppas zoeken voor hun huisdier tijdens vakantiedagen.

Alle matches die tot stand zijn gekomen, worden na verloop van tijd geëvalueerd door de matchmaker en de Goeie Buren die hij/zij met elkaar in contact heeft gebracht.

Nog  steeds is het aanbod groter dan de vraag, daarom blijft het motto van Goeie Buren : durf te vragen!