Lichtpuntjes: een slinger van licht door een stralende binnenstad

“Beleef de winter tijdens een wandeling langs sfeervol ingerichte ramen en verlichte vensters in de binnenstad.”

Het idee …. vóór buren dóór buren

Nu er, door de voorzorgsmaatregelen tegen het Covid-19 virus, veel minder gelegenheid is om elkaar als buren en buurtgenoten te ontmoeten, willen we op een andere manier uiting geven aan verbondenheid en ‘nabuurschap’ in de binnenstad. Daarom initiëren we deze winter extra “lichtpuntjes” in onze buurt: een wandelroute langs sfeervol versierde en verlichte vensters van huizen binnen de singels. Het is een actie “vóór buren dóór buren” en we hopen dat zo veel mogelijk binnenstadbewoners mee willen doen !


Meer foto’s van deelnemers >>>

Hoe kan je meedoen met jouw raam?

Je hoeft niet heel kunstzinnig te zijn om mee te doen: stel je raam aan de straatzijde voor als een grote wenskaart of kijkkast en ga creatief aan de slag met objecten, foto’s of gedichten. Laat je (klein) kinderen een bijdrage leveren of werk samen met je buren. Met of zonder tekst, kerstgerelateerd of niet… ieder kiest z’n eigen invulling.

De vensters hebben wel één overeenkomstig thema: het zijn lichtpuntjes in de stad in een bizarre en donkere tijd, dus zorg dat je raam goed verlicht is in de avonduren. Bedenk daarbij dat je, met jouw inspanning en aandacht, van betekenis kunt zijn voor mensen die door je straat wandelen.

Alle deelnemende huizen ontvangen een herkenbare ‘lichtpunt-sticker’ die je op je raam kunt plakken en elk huis wordt aangeduid met een ‘marker’ op de (wandel) routekaart. Als je je venster gereed hebt, dan zien we graag een foto in de Lichtpuntjesgalerij.


Aanmelden

Je kunt je aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Je gegevens worden uitsluitend voor de actie vastgelegd, je deelname is anoniem en we vermelden alleen je straatnaam en huisnummer.

De actie start na de ‘zonnewende’ op 21 december en eindigt op 3 januari 2021. Je kunt je raam uiteraard al eerder inrichten en de foto kan worden ingestuurd zodra je je venster gereed hebt. De ramen zijn de hele periode te bezichtigen. Tussen 16.00 -22.00 uur vragen/verwachten wij van de deelnemers dat de verlichting zeker aan is.

Ja, ik/wij doen graag mee als lichtpuntje:

Publiceer je foto

Je richt je venster uiteraard al eerder in, maak een foto en zet die (zo snel mogelijk) in de fotogalerij. Zo kan ook de digitale bezoeker vanaf de start de route volgen. Hiervoor gebruik je onderstaande gele knop:

NB: Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen we besluiten of we de actie verder uitbreiden met een kinderspeurtocht, een familiespel tijdens de kerstdagen, het matchen van wandelmaatjes en een fotowedstrijd. Dat alles staat of valt met het aantal deelnemers.

Heb je nog vragen ?

Mail dan naar lichtpuntjes@goeieburen.com en één van de organiserende buren neemt contact met je op.

2 gedachtes over “Lichtpuntjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.